Pinot Noir 2016

Op voorraad

17,00
Prijs inclusief btw plus levering


De Pinot Noir is een uitdaging. Hij is erg kieskeurig en moeilijk te persen. De teelt vergt fijngevoeligheid en vakmanschap. Dat dit de moeite loont bewijst Bourgondië waar al jaren topwijnen gemaakt worden met de Pinot Noir druif. Ook het microklimaat in de Elzas leent zich voor de teelt van deze druif en de regio wordt internationaal in toenemende mate erkend als een uitstekende keuze voor Pinot Noir bewaarwijnen.

Deze robijnrode wijn van Paul Ginglinger is nu op dronk en kan zeker tot 2025 bewaard worden. De druiven worden door het huis geteeld op de uitlopers van het Grand Cru gebied Eichberg. De smaak heeft tonen van zwarte kersen, framboos, cacao en een vleugje rook. Het evenwichtige bouquet van de dronk wordt gevolgd door een licht zilte nasmaak. Deze Pinot Noir heeft de stijl lijkend op de klassieke Bourgondische topwijnen.

Een Pinot Noir drinkt men licht gekoeld (12-13 graden). Het verdient aanbeveling om de wijn een uurtje voor gebruik uit de koeling te halen en te openen. Deze rode wijn past bij het beste bij lamsvlees of rood vlees. Onderstaand een afbeelding van de Pinot Noir druif en onze menusuggestie, een eerlijke malse steak van de gril!

 

foto_druif_pino_noir

 

Biefstuk

Blader door deze categorie: Paul Ginglinger