Grand Cru Riesling Schlossberg 2016

Op voorraad

24,00
Prijs inclusief btw plus levering


Deze Grand Cru Riesling Schlossberg 2016 is een absolute topwijn. De droge witte wijn is nu op dronk en kan nog zeker dertig jaar bewaard worden. Indien u nu besluit om in deze wijn te investeren dan zal deze na verloop van tijd zeker in waarde toenemen. De smaak ontwikkelt zich immers in de loop der jaren en wanneer de tijd verstrijkt wordt een wijn uit deze jaargang schaarser en schaarser.

De wijn heeft een prachtig gouden kleuren palet en heeft een frisse, minerale afdronk met een fruitige smaak waarin citrustonen overheersen. De Grand Cru Riesling Schlossberg 2016 combineert zijn sappige, goed geconcentreerde Riesling fruit met de minerale ziel van het granieten cru terroir en eindigt met citroensmaken en ziltige tonen. De afdronk is zeer lang en complex. De Schlossberg is één van de vorsten van de Elzas en de Riesling is er de absolute koning!

Deze wijn is uitstekend te combineren met visgerechten, bijvoorbeeld met gemarineerde kabeljauw en tomaat uit de oven. Ook bij sushi, zeevis als tong en tarbot en bij oesters en kreeft is deze wijn uitstekend te serveren.

Op onderstaande foto en kaart ziet u het Grand Cru gebied Schlossberg waar de Riesling druiven voor deze wijn worden verbouwd.

 

grand-cru-schlossberg

 

maxresdefault

Blader door deze categorie: André Blanck